יום חמישי, 8 באפריל 2010

צבעים – השפעתם בחיי היומיום


1. הקדמה

לכל גוף יש "מעטפה" של אנרגיה אלקטרומגנטית המשדרת גלים באורכים שונים. גלים אלה – או ליתר דיוק - תדרים אלה תואמים תדרים של צליל (קול), אור או צבע. אם כן לכל צבע תדר שונה, תדר זה "משדר" גלים אשר להם השפעות שונות על הגוף.
ניקח את צבעי הקשת – הם סה"כ 7 צבעים המהווים "סמל" - קשת


ידוע שבמאה ה- 17, Isaac Newton הראה איך קרן אור יכולה להתחלק ל- 7 צבעים (קשת) כאשר היא מוקרנת דרך מנסרה (prism). כך שבעיקרון, טווח צבעי הקשת שאנו רואים סביבנו הם פנים שונות של אור לבן. לכל צבע אפיון משלו, שמספק את המפתח להאצת התכונות האנרגטיות שלו. אם כך בסופו של דבר, כאשר עובדים עם צבע משמעות הדבר לעבוד עם אור לבן. בפיזיקה הצבעים נמדדים ברטטים/תדרים (vibration/wavelength) ולכן נראה הגיוני שלכל צבע יש תכונות וסגולות שונות.

אם כך, לכל צבע יש תכונות חיוביות ותכונות שליליות, ולכן חשוב להשתמש בצבעים השונים ככלים לריפוי בהתאם לצורך ובזמן ממוקד בלבד.

אטימולוגיה של המילה "symbol" - הצבע מהווה סמל – בלעז "symbol". ("sym" – מהיוונית symbolon – "ביחד") ומהמילה "bole" "לזרוק", הכוונה "לזרוק ביחד" הווה אומר "סימן", "כרטיס", "חוזה" או "סמל".

מהו סמל ? (symbol) - סמל במובן הבסיסי הוא "מטבע לשון" עבור קונצפט, כמות, רעיון, חפץ, מושג, איכות, צבע וכו'. כל אלה סימבולים (סמלים) שטבעם או הצגתם הם מכשיר, כלי או מוצר המייצגים מושגים אלה והם בעלי הסבר סמלי.

לדוגמא : שפה - מכילה סמלים שמיעתיים המייצגים מושגים סמליים – מלים – וכאשר הם מסודרים בסדר מסוים (משפט) הם גורמים לנו להבין את משמעותם.

סמל יכול להיות דבר מוחשי אשר צורתו מזכירה - באופן טבעי או באופן מקובל – את מה שרוצים שהוא (הסמל) ייצג.

לדוגמא : הצלב הוא הסמל של הנצרות, והשרביט הוא הסמל המלכות או של הרוח המלכותית.

סמל יכול להיות גם תמונה (למשל איקונה) או חלק ממנה, דוגמה של בד (סקוטי) דפוס או צבע (למשל אדום מייצב קומוניזם). ענף זית על המגן יכול לייצג את השלום, ההילה סביב ראש של אדם, מרמז לנו שהוא "קדוש".

תורת שלטי הגיבורים, או המגנים heraldry – blazon - גם בתקופת האבירים, השתמשו בשלטי הגיבורים או המגינים כסמלים :

צבעים ומתכות :
פז או זהב – נדיבות
כסף, לבן או מוכסף – שלום ויושר
שחור – יציבות, נאמנות, לעיתים אבל
תכלת או כחול – אמונים ואמת
שני או אדום – אומץ, גבורה, כוח סבל, עוז-רוח
ירוק – תקווה, שמחה ועיתים נאמנות באהבה
ארגמן או סגול – צבע מלכותי, שליטה וצדק


צבעים כסמל - על פי מסורות שונות, צבעים יכולים להוות סמלים במצבי חיים שונים :

לדוגמא : אדום יכול להיות סמל של גירוי, אנרגיה, מהירות, תשוקה, סכנה, אש, דם, מלחמה, אלימות, תקיפה, אהבה וכו'.
בסין אדום הוא סימן לטקסיות ומזל, משתמשים הרבה בצבע זה באירועים שונים (מחתונות ועד ללוויות).
בהודו, מייצג טוהר (משתמשים בצבע זה לקישוטי החתונה) . בתרבויות מזרח הרחוק, אדום משולב עם לבן, מסמל שמחה..... או מסמל "עצור" – יש סכנה – ברמזור הקרוב.

סמל נוסף – המנדלה - מהי מנדלה ? פירוש המילה "מנדלה" בשפה הודית עתיקה (סנסקריט) "עיגול", אך זאת צורה הרבה יותר סבוכה מסתם צורה. זהו ציור עגול שניתן להשתמש בו למדיטציה או לתצפית על הדרך האישית לפיתוח רוחני. שפת המנדלה סימבולית. הצבעים והתמונות ישקפו את האישיות שלך.

המנדלה בטבע : מבנה עגול עם מרכז (לב) כפי שזה בא לידי ביטוי בכל עולמנו. מבנה זה משתקף מהמיקרו אל המקרו בעולם כפי שהוא ידוע לנו. מבנה זה נמצא בטבע בביולוגיה, בגיאולוגיה, בכימיה, בפיזיקה וגם באסטרונומיה.

על הכוכב שלנו – כדור הארץ – כל דבר חי עשוי מתאים, וכל תא מכיל גרעין, והכל מתבטא בעיגולים עם מרכזים. קריסטלים אשר יוצרים קרח, סלעים, הרים עשויים מאטומים. כל אטום הוא מנדלה.

בגלקסיה "שביל החלב" נמצאת מערכת השמש ובמערכת השמש ישנו כדור הארץ. כל אחד מהם הוא מנדלה אשר חלק ממנדלה גדולה יותר. פרחים, טבעות בגזעי העצים, שריון השבלול כל אלה עשויים באותה תבנית.

בכל מקום אשר בו מרכז המקרין החוצה, נמצאת שלמות – הווה אומר מנדלה.

המנדלה מייצגת הדיאגרמה הקוסמית אשר מזכירה לנו את יחסי הגומלין שלנו אל ה"אין-סוף", העולם אשר הרבה מעבר לגוף או למחשבה שלנו...

היא מייצגת מצב האדם ברגע נתון, ונותנת לתחושות הפנימיות להדריך אותנו בהכנת המנדלה האישית.

2. הצבעים בחיי היום-יום


ניקח את צבעי הקשת שאנו מכירים, ואלה הצבעים העיקריים. השפעותיהם על חיי היום-יומיים שלנו :

אדום – יחמם מקומות קרים, על מנת לשכך את הכאב. אדום חזק לטיפול במחלות זרימת דם. יעזור גם נגד דיכאון. לא לשימוש לאנשים עם לחץ דם גבוה או חרדות. אם אתה חשוף אל קרניים אדומות זמן רב מדי, אתה יכול להפוך לא שקט ואגרסיבי. אם אתה איש מכירות – לא ללבוש בגדים אדומים ! במקומות עבודה – כדאי לשים שטיחים או אפילו לצבוע קיר באדום- ימשוך כסף...

כתום – משתמשים בצבע זה על מנת לחזק את מערכת החיסונית, הפעילות המינית, לעזרה במחלות הקשורות לעיכול, בית החזה ומחלות כליות. הצבע הכתום מחמם בצורה עדינה גם אם משתמשים בו בצורה קלה, שמחת חיים וחיוניות. כמו האדום, הוא לא מתאים לאנשים עצבניים או שיש להם נטייה להיות לא שקטים.

צהוב – צבע האינטלקט ומשתמשים בו לגירוי מנטאלי, יעזור לחשוב מהר יותר. (תמרורים המכילים את הצבע הצהוב למשל) . לא להשתמש בצבע זה זמן רב מדי, מאחר והוא מאוד מגרה ויכול לגרום לתשישות ולדיכאון.

ירוק – צבע הריפוי (שימוש בבתי חולים למשל, בחדרי ניתוח) . זהו צבע שיאזן את הרגשות והביא את האדם לתחושת רוגע. זהו צבע מצוין לגירוי גדילה, לכן עוזר לעצם שבורה – צמיחה מחדש של תאים למיניהם.

כחול – צבע האמת, הרוגע, הרמוניה, עוזר לרפא ולהרגיע את המחשבות. צבע טוב לקירור, הרגעה, בניה מחדש ושמירה. הצבע הכחול יעזור במצבים של חום, יעצור דימום, ונגד גירויים עצביים. מצוין עבור כוויות. זהו גם צבע של התקשורת. (עובר מצוין בטלויזיה – עניבה וחליפה כחולה) כחול הוא התדר של הנשמה שלנו. רוב הנביאים קשורים לצבע הכחול, - גם בתרבויות אחרות, כמו למשל Hopi אשר מבטיח את החזרה של ה- Kachina (נשמה הכחולה של שבט אינדיאני באמריקה הצפונית).

סגול – זהו צבע שיחבר אותך עם הרוחניות שלנו. צבע זע מצוין עבור בעיות מנטאליות ובעיות במערכת העצבים. מאוד עוזר במקרים של שיגרון (rheumatism ) ומחלת הנפילה (epilepsy). עוזר לשכך כאבים, עובד על רובד הרקמות העמוקות, ועצמות.

באופן טבעי, אנחנו נמשכים לצבעים שיוצרים עבורנו את האיזון שאנו זקוקים לו בחיי היום-יום.

3. אנרגיית הצבעים ושיטות ריפוי שונות

בשיטות ריפוי בצבעים השונות, אנו מתייחסים ל- 7 הצבעים שאנו – כבני אדם - יכולים לקלוט את התדר שלהם. כל צבע מיוחס לצ'קרה מסוימת – מתוך השבע הראשיות (בגוף שלנו ישנם כ- 500 צ'קרות).

השיטות החשובות לריפוי בצבעים הן :
· מדיטציית צבעים
· הקרנת צבע דרך זכוכיות, בעזרת פילטרים
· אור או מנורות צבעוניות
· חיזוי (visualization) של הצבע
· שמנים צבעוניים עם תכונות מיוחדות לכל מטופל
· בחירה אינטואיטיבית של הצבע לריפוי.


קיימות גם שיטות הילינג שונות המשתמשות בצבעים :
1. מים – קרני שמש – קריסטלים צבעוניים – או זכוכיות צבעוניות במים, חשופים לשמש. קרני השמש יכנסו
דרכם ויטעינו אותם באנרגיות מיוחדת. הקרניים חודרות דרך spectrum ומשאירות את הצבעים ברמת איכות גבוהה.
2. נשימה – בעזרת דמיון מודרך
3. הדמיה - דמה לעצמך שאתה טובל באמבט צבעוני, וראה איזה צבע הוא הדומיננטי
4. צבע והסביבה – בחירת צבע מתאים לסביבה בה אנו חיים (חדרי שינה, משרד וכו')
5. צבע והאוכל - אכילת פרות או ירקות או שתייה בצבעים מסוימים לאיזון האנרגיות
6. ביגוד – מה אנו לובשים ?
7. פענוח חלומות "צבעוניים" – זהו פרק חשוב וארוך, ונשאיר אותו לפעם אחרת.

לא ניכנס עמוק מדי לגבי החלומות, אבל אם נשים לב לחלום ה"צבעוני", נוכל לנסות לזכור את הצבע על מנת לפענח אותו.

לדוגמא :
אנו מבחינים בצבע כחול –
השאלות שתוכלו לשאול את עצמכם : האם יש משהו בחייך הגורמים לך להיות מוטרד או עצבני ? האם היית מדוכא לאחרונה ? האם אתה חווה לאחרונה התעוררות רוחנית ? האם אתה מתקשה בביטוי (תקשורת) מילולית או רגשית ?

לבן – זהו צבע בדרך כלל המצביע על אמת וטוהר. יכול להיות שהתת-מודע שלכם מנסה להצביע על אמת של מצב מסוים. זהו גם צבע של "שלם" ושל תום.
השאלות שתוכלו לשאול את עצמכם : האם אתה נדחף לראות את האמת ? האם אתה מקבל מסר של התחלה חדשה בחייך ?


המשך יבוא.....




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה